Home | KALM maatje

KALM maatje

 

RIDDERDOODLES

K.A.L.M maatje

 

een maatje voor het leven…

 

Wat is een K.A.L.M maatje ? 

Een maatje die naast je loopt, met je slaapt en er onvoorwaardelijk voor je is. Dat wil iedereen. Veel mensen groot en klein hebben de mogelijkheid om net zo lang op zoek te gaan naar zo’n maatje tot dat je hem gevonden hebt. Sommige mensen groot en klein hebben de gave, mogelijkheid of de tijd niet. Voor deze mensen en zeker voor kinderen is een K.A.L.M maatje een zeer waardevol geschenk. Kijken in de trouwe honden ogen, aaien door de zachte vacht, dat is iets wat niemand je meer afneemt. Alle verhalen kan je bij een K.A.L.M maatje kwijt. Samen lachen en samen huilen.

 Waarom een Australian Labradoodle Maatje?

In 1988 werd er door een dame in Australië een hulphond gezocht voor een allergische man. Door een labrador en een poedel te kruisen kwam er 1 pup die de allergische reactie niet vererft had. Deze pup noemde ze Sultan. Sultan heeft 10 jaar als hulphond gewerkt op Hawaii. Er werd door Menor en haar dochter Tegan Park een onderzoekscentrum begonnen . Na vele jaren kwam er uiteindelijk de Austrialian LabraDoodles  dit is een mengeling (influsions) van de Poedel, de Labrador retriever, Ierse water spaniël Curly coated retriever, Amerikaanse rocker spaniël en de engelse locker spaniël. Zo is er van alle verschillende influsions de beste karakter eigenschappen gebruikt. De aanhankelijkheid van de labradoor, de vacht van de poedel en natuurlijk de cocker om de maat weer terug te brengen. Voor de duidelijkheid je hebt dus Labradoodles (poedel X labrador) en je hebt Austrailien Labra Doodles, 45 % poedelgenen 35 % labradorgenen, en zijn overige genen stammen af van de toegevoegde infusions. Dit is de hond met zijn schitterende uiterlijk, lieve karakter en bovenal zijn niet verharende en allergie vrije vacht.

Ze lijken vaak te weten wie extra hulp of zorg nodig heeft. een ziek, verdrietig of depressief persoon wordt feilloos uitgekozen om aandacht aan te schenken. Ze passen hun stemming onmiddellijk aan de gemoedstoestand van de baas of van het gezin waarin zij leven. de ALD zoeken oogcontact en kijken je diep in de ogen, ze willen het je naar de zin maken en willen je het liefst opvrolijken of, al naar gelang de situatie juist troosten.

Het is de intuïtieve aard van de ALD waardoor hij zo geschikt is gebleken als hulp- therapiehond. Niet alleen voor mensen met een visuele of andere handicap maar ook voor mensen met emotionele problemen of gedragsstoornissen.

Wanneer een K.A.L.M maatje  van Ridderdoodles?

Gezamenlijk met de stichting K.A.L.M die ten doel heeft financieel ondersteuning te bieden aan kinderen met een motorische beperking wordt er gekeken op welke manier een maatje in het gezin past. Na een eerste intake wordt er bepaald of en wanneer er een maatje aan het gezin kan worden toegevoegd. Zodra de aanvraag goedgekeurd is door de stichting K.A.L.M. zal er gericht gezocht worden naar de juiste combinatie. 

Een maatje van Stichting K.A.L.M blijft eigendom van deze stichting en zal volledig begeleid worden door Ridderdoodles.

Wat houd deze volledige begeleiding in?

Voor veel nieuwe baasjes zal het een eerste keer zijn dat een maatje wordt toegevoegd aan het gezin. Het gezin is al een lange tijd bezig met het verzorgen en het verwerken samen met het kind en zal nu ook gezamenlijk een maatje gaan verzorgen. De leider van het gezin gaat met de  hond op cursus al dan niet begeleid door het kind. Dit zijn de ‘gewone’ cursus momenten die onder leiding van de kynologen club van de regio gegeven wordt. Hier leert de hond de basis begrippen zoals elke hond nodig heeft. Daarnaast zal Ridderdoodles de nodige begeleiding van het gezin en de hond in het gezin op zich nemen. Zowel via de mail, telefoon als huisbezoeken zal het gezin gevolgd en begeleid worden. Zo is er controle op de hond, zijn plaats in het gezin en de noodzaak van een K.A.L.M maatje

Kostenoverzicht ‘K.A.L.M maatje ’

Aanschaf van de ALDna de intake procedure wordt gekeken bij welke ALD

Aangekocht kan worden. Deze begeleiding zal gedaan worden door

Ridderdoodels. Het kan gaan om een reu of teef, mini/midi of een

Standaard. Ridderdoodles zal een hond toewijzen op basis van

Geschikt De hond blijft in eigendom van K.A.L.M en kan terug

Gevorderd worden indien de hond niet de aandacht, zorg en begeleiding

krijgt die het verdiend Riem, mand, banch,          

begin pakket

De maat van de riem en banch die bij de hond past blijft eigendom vande stichting.

incl. het labradoodle boek van Arienne Heuker of Hoek

 Dierenarts kosten sterilisatie/castratie en entingen

                                                                                                                                 

Cursus extern De cursus via de kynologenclub voldoet aan de elementaire basis

opvoeding. Daarnaast is de begeleiding van Ridderdoodles essentieel

voor het slagen van de buddy hond. begeleiding/ controle/ honden leven lang

 Totaal                                   7.000 euro.

  

K.A.L.M maatje wordt er beschikking gesteld aan het gezin onder de volgende voorwaarden

-           Volledige begeleiding door Ridderdoodels

-           onder contract

-           altijd in eigendom van stichting K.A.L.M

© 2019 - Alle rechten voorbehouden